Livrare și retururi

Livrare

Metoda de livrare: colet prin Samday.
Livrarea va fi efectuată la adresa specificată la plasarea comenzii.
Deocamdată, livrăm doar în România.

Termene de livrare estimate:

 • În 24 de ore – pentru comenzile plasate de luni până joi până la ora 14:00. Durata livrării poate ajunge până la 48 de ore pentru unele zone mai îndepărtate sau mai greu accesibile. Comenzile plasate după ora 14:00 vor fi livrate in maxim 48 de ore;
 • Luni – pentru comenzile plasate de joi, după ora 14:00 pană vineri ora 14:00;
 • Marți – pentru comenzile plasate de vineri, după ora 14:00 până duminică inclusiv.

Tarife pentru livrare prin Samday.
Costul pentru livrare este de 25 lei.
Tariful este acelasi pentru orice modalitate de plata (online sau ramburs).

Tarifele de mai sus se aplica pentru localitatile din aria de acoperire a Samday.
Pentru localitatile care sunt in afara acestei arii, la tariful normal se va aplica o majorare de 0.8 lei/km.

 

Plata

Modalitatile de plata sunt in functie de tipul de produs.

Pentru produsele din stoc, Clientul poate plati prin card de credit sau debit, prin transfer bancar sau ramburs (la primirea coletului).

Pentru produsele personalizate, comercializate în precomanda, Clientul poate plati prin card de credit sau debit, respectiv prin transfer bancar.

 

Retur si anulare comenzi

Anularea comenzilor
In cazul obiectelor personalizate, se pot anula doar comenzile care nu au fost expediate, trimițând un e-mail înainte de expedierea coletului sau apelând unul dintre numerele noastre de telefon. Orice suma de bani achitata va fi restituită în contul din care s-a plătit.


Returnarea produselor

Clientul Foto-Video  poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract la distanta, in urmatoarele situatii:

 1. Produsul nu este conform cu specificatiile de pe site.
 2. Coletele prezinta deteriorari severe. In acest caz, Foto-Video j poate face returul doar daca clientul depune o plangere legata de modul de transport catre Samday in termen de maxim 24 ore din momentul preluarii coletului!
 3. Produsele au fost livrate gresit si nu corespund comenzii lansate de catre Client.
 4. „Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor“ conf. O.U.G ( Ordonanta de urgenta a Guvernului ) nr. 34/2014, pentru persoanele fizice ce achizitioneaza produse din site-uri, folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.U.G ( Ordonanta de urgenta a Guvernului ) nr. 34/2014.
 5. Clientul este obligat sa notifice www.fotovideocluj.ro, intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/telefon/SMS ) in termen de maximum 14 zile calendaristice de la primirea produselor si/sau serviciilor, in conformitate cu prevederile mentionate la punctul (4).
 6. Clientului care a notificat fotovideocluj.ro conform punctelor (2) si (3), ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate in maximum 14 zile calendaristice de la data expedierii notificarii, in caz contrar Foto-Video Cluj considerand cererea nefondata/invalida. Clientul nu poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract la distanta si/sau nu poate pretinde oricare alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele scopuri sau situatii :
  a) inlocuirea produsului achizitionat cu un alt produs cu alte specificatii sau de un tip diferit;
  b) cererea de returnare in cazul prevazut la punctele (2) sau (3) cauzata de oricare situatie prevazuta la punctul (1) are data de expediere care depaseste perioada de 14 zile calendaristice prevazute conform punctului (4), din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat.
  c) in cazul returnarii produsului pentru una dintre cauzele declarate la punctul (1), produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat 
 7. In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 de zile de la data receptionarii produselor, prin virament bancar în contul dumneavoastră bancar pe care ni-l furnizați și nu vom percepe comisioane. Clientul suporta costul direct al returnarii produselor si este responsabil de integritatea produsului pana la intrarea in posesia Foto-Video Cluj.
 8.  

Neridicarea coletelor

Obligația clientului este de a trece adresa corecta în comandă și de a ridica coletul expediat de către noi.

În cazul în care un client nu ridică coletul comandat din cauza unor împrejurări care nu ne pot fi imputate, ne rezervam dreptul de a nu mai trimite acelui client colete decât cu plata in avans.

Nu ne asumam răspunderea pentru situațiile in care coletul nu a putut fi predat pe motiv ca adresa era greșita sau destinatarul nu și-a ridicat coletul.

Daca o suma a fost plătita în avans, restituirea plații se poate face la cererea expresa și scrisa a clientului, însă va fi restituita doar suma rămasă după ce vor fi scăzute cheltuielile legate de întoarcerea coletului și de comisioanele bancare.

 

Detalii în secțiunea Termeni și Condiții